Sjajan recept za lazanje nestvarnog ukusa

69
Recept za najukusnije lazanje

Ako vam znači da hrana za ručak bude ukusna, a nemate vremena da se bakćete dugačkim receptima, napravite lazanje! Priredili smo vam recept za lazanje po našoj meri.

Lazanje
Sastojci:
▫️500 g kora za lazanje
▫️250 g mlevene junetine od buta
▫️250 g mlevene svinjetine od buta
▫️500 g sosa od paradajza
▫️1 glavica crnog luka
▫️1 čen belog luka
▫️½ šolje sitno seckanog korena celera
▫️½ šolje sitno seckane šargarepe
▫️1 veći lovorov list
▫️1 kašika putera
▫️1 litar Stado moje mleka
▫️2 supene kašike brašna
▫️muskatni oraščić
▫️1 šoljica sveže rendanog parmezana
▫️ulje
▫️so, biber

Priprema:
Sitno iseckan crni i beli luk, šargarepu i celer propržiti na ulju. Dodati mleveno meso, propržiti, posoliti i pobiberiti. Zatim dodati sos od paradajza i lovorov list. Poklopiti i ostaviti da se krčka pola sata. U odvojenoj šerpici napraviti bešamel sos. Istopiti puter, skloniti sa vatre i dodati brašno. Vratiti na vatru i mešati dok se smesa ne skuva i postane glatka masa. Skloniti opet sa vatre i polako dodavati hladno mleko uz neprekidno mešanje da se ne naprave grudvice. Dodavati po malo mleka svaki put kada masa postane ponovo glatka sve dok se ne potroši mleko. Vratiti na vatru i mešati lagano dok sos ne dostigne gustinu jogurta. Posoliti, pobiberiti, dodati rendan muskatni oraščić. Nauljiti tepsiju i poslagati prvi red kora za lazanje. Posuti red mesa preko kora, kašiku rendanog parmezana i kutlaču bešamela. Ponavljati dok se ne potroši fil. Pred kraj, kore samo preliti bešamelom i posuti parmezanom. Peći u rerni 20 minuta na 180°C.

Vaša Kasica-S.