Potrebni sastojci:
Za koru
– 1 čaša čvrstog jogurta
– 100 ml ulja
– 7 kašika brašna
– 2 kašike tamnog kakaa
– 4 kašike šećera
– 1 vanilin šećer
– kašičica sode bikarbone
– 100 ml hladnog „Stado moje“ mleka
– izrendana kora 2 narandže
Za fil
– 0,5 l „Stado moje“ mleka
– 300ml vode
– 5 kašika šećera
– 3 pudinga od čokolade
– 100 gr tamne čokolade
Za preliv:
– sok od 2 narandže
– istopljena čokolada „Čoko lend“
Priprema:
Umutiti sve sastojke za testo, izliti u pleh i peći na 200 stepeni 15-20 min. Isceđen sok od narandže preliti preko kore i pustiti da upije. Mleko staviti da provri sa šećerom, u vodu umutiti puding i skuvati u mleku. Kada je puding skuvan, izlomiti čokoladu i izmešati da se otopi, vruć fil sipati odmah preko kore i pustiti kolač da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi.
Za potpuni užitak, pre serviranja posuti sa još čokolade. Prijatno!