Kako napraviti jednostavan, a preukusan čokoladni kolač?

85

Potrebni sastojci:

Za koru

– 1 čaša čvrstog jogurta

– 100 ml ulja

– 7 kašika brašna

– 2 kašike tamnog kakaa

– 4 kašike šećera

– 1 vanilin šećer

– kašičica sode bikarbone

– 100 ml hladnog “Stado moje” mleka

– izrendana kora 2 narandže

Za fil

– 0,5 l “Stado moje” mleka

– 300ml vode

– 5 kašika šećera

– 3 pudinga od čokolade

– 100 gr tamne čokolade

Za preliv:

– sok od 2 narandže

– istopljena čokolada “Čoko lend”

Priprema:

Umutiti sve sastojke za testo, izliti u pleh i peći na 200 stepeni 15-20 min. Isceđen sok od narandže preliti preko kore i pustiti da upije. Mleko staviti da provri sa šećerom, u vodu umutiti puding i skuvati u mleku. Kada je puding skuvan, izlomiti čokoladu i izmešati da se otopi, vruć fil sipati odmah preko kore i pustiti kolač da se skroz ohladi na sobnoj temperaturi.

Za potpuni užitak, pre serviranja posuti sa još čokolade. Prijatno!