Kako čuvati određene namirnice

Da li Vi imate neku posebnu tehniku čuvanja namirnica?

650
Foto: Pixabay

Jasno nam je koliko nam verujete kada vidimo da nam se posle svake kupovine u našim objektima ponovo vraćate. Kasica S je tu da se prilagodi svakom budžetu, i da opravda vaše poverenje. Evo super saveta za čuvanje namirnica!

Svaka prava domaćica potvrdiće da bez sprava kao što su frižider i zamrzivač nema govora o dobro organizovanom domaćinstvu, ali ostava… Ta mala, mračna i prohladna prostorija, za koju će neko možda reći da je zaostatak prošlih vremena, jednostavno je nezamenljiva kada je reč o odlaganju hrane. Naravno, one koja se ne kvari tako brzo.
Brašno, šećer, pahuljice, testenine i pasulj čuvaju se u dobro zatvorenim staklenim posudama, začini isto tako, kako ne bi izgubili aromu.
Hleb u ostavi čuvajte zamotan u lanenu krpu, krompir u korpi, a dobro je znati da jabuke treba držati strogo odvojeno jer neki njihovi sastojci podstiču dozrevanje i tako ubrzavaju kvarenje drugog voća i povrća, naročito krompira i paradajza. Voće i povrće kao što su narandže, limun, banane, ananas, krastavci, paprika, tikvice, paradajz, krompir, plavi patlidžan, luk, najbolje je čuvati u korpama ili drvenim kutijama na suvom i tamnom mestu. I čokolada se drži u ostavi, nikako u frižideru, ali morate voditi računa da bude zaštićena od ostalih mirisa.

Pišite nam na koji način vi čuvate proizvode, posetite nas na našim društvenim mrežama!