Fenomenalni trikovi za čišćenje

Iako se čišćenjem bavimo gotovo otkako znamo za sebe velike su mogućnosti da mnogo toga radimo potpuno pogrešno

576
Foto: Pixabay

Čišćenje kuhinjskih ormarića. Kuhinjske ormariće ćete jednostavno izribati mešavinom jednog dela biljnog ulja i dva dela sode bikarbone. Izmešajte i nanosite četkicom za zube. Vaši kuhinjski ormarići će zablistati.

Očistite dno pegle uz pomoć soli. Dno pegle ćete jednostavno očistiti tako što ćete na radni sto u kuhinji prosuti malo više soli, preko nje staviti jednu jastučnicu i prelaziti peglom dok sva prljavština ne nestane.

Očistite dlake od kućnih ljubimaca gumenom rukavicom. Stavite gumenu rukavicu na ruku i zatim pređite preko namještaja na kojem su vaši kućni ljubimci ostavili dlake. Dlake će se zalepiti za rukavicu, a vi je kasnije samo isperite pod mlazom hladne vode.

Očistite ostatke tvrde vode sa česme. Oni ružni beli tragovi tvrde vode oko vaših česmi mogu se jednostavno ukolniti uz pomoć sirćeta. Namočite kuhinjske ručnike u sirće i omotajte oko mesta na česmama gde se uhvatilo najviše naslaga i ostavite da stoji 20 minuta. Ako se ubrusi osuše još ih našpricajte sirćetom. Nakon 20 minuta skinite ubruse izribajte ostatke tvrde vode četkicom za zube i ponovo ponovite postupak, ali ovog puta neka ubrusi stoje oko sat vremena. Nakon toga neće vam biti potrebno posebno ribanje, a vaše česme će blistati kao da ste kupili nove.

Rešite se ogrebotina sa drvenog nameštaja. Ako mislite da je jedini način da se rešite ogrebotina sa starog drvenog nameštaja da kupite novi ili da ga šmirglate i prelakirate u velikoj ste zabludi. Ovaj problem možete rešiti na neverovatno jednostavan način. Pomešajte ¼ šolje sirćeta sa ¾ šolje maslinovog ulja, uzmite pamučnu krpicu, umačite je u ovu mešavinu i njome premazujte drvenu površinu dok ne potrošite svu tečnost. Nećete verovati svojim očima kad vidite konačan rezultat.