Sastojci (za 10 osoba):
1 pakovanje slanih rozen kora
300 ml majoneza
200 ml kisele pavlake
ili
200 g krem sira
300 g praške šunke u listovima
50 g kačkavalja za rendanje
Priprema:
Sjediniti majonez s kiselom pavlakom ili sirom i sve dobro promešati. Na tacnu staviti prvu koru i premazati je s 2 kašike fila. Poredjati listove šunke i njih premazati u tanjem sloju filom. Dovoljna je 1 kašika. Preklopiti drugom korom i postupak ponavljati dok ne utrošite sve sastojke.
Po vrhu gornje kore ne premazivati fil već je pritisnuti nekim težim predmetom da se kore lepo spoje s filom. Ostaviti je bar 2 sata u frižideru. Nakon toga premazati gornju koru filom i narendati kačkavalj. Seći na kocke i poslužiti.
Torta se istog dana može lepo seći.
Prijatno!