Sastojci
za sos
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 čen belog luka (po izboru)
- 2 zelene paprike
- 3 sočna paradajza, srednje veličine
- konzerva tunjevine u komadima
- 1 konzerva kukuruza šećerca (može i 250gr smrznutog)
- so,
- biber
- prstohvat seckanog svežeg peršuna (ili bosiljka)
- 3 kašike maslinovog ulja
i još
- 200g testenine po izboru
Postupak
Iseckani luk propržite na malo maslinovog ulja i dodajte naseckani beli luk, zatim i iseckanu zelenu papriku.
Kad se sve dobro izdinstalo dodajte iseckani paradajz. Ukoliko ne volite ljuske, možete paradajz oguliti pre nego što ga dodate. Poklopite, smanjite vatru i provremeno mešajte. Dodajte so, biber i peršunov list.
Odstranite višak ulja iz tunjevine, dodajte i promešajte. Zatim ubacite i kukuruz šećerac.
Skuvajte testeninu prema uobičajenom postupku i dodajte je pripremljenom sosu.
Po želji, pospite svježe narendanim parmezanom.