Pasta sa tunjevinom i paradajzom

687

Sastojci

za sos
  • 1 srednja glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka (po izboru)
  • 2 zelene paprike
  • 3 sočna paradajza, srednje veličine
  • konzerva tunjevine u komadima
  • 1 konzerva kukuruza šećerca (može i 250gr smrznutog)
  • so,
  • biber
  • prstohvat seckanog svežeg peršuna (ili bosiljka)
  • 3 kašike maslinovog ulja
i još
  • 200g testenine po izboru

Postupak

Iseckani luk propržite na malo maslinovog ulja i dodajte naseckani beli luk, zatim i iseckanu zelenu papriku.

Kad se sve dobro izdinstalo dodajte iseckani paradajz. Ukoliko ne volite ljuske, možete paradajz oguliti pre nego što ga dodate. Poklopite, smanjite vatru i provremeno mešajte. Dodajte so, biber i peršunov list.

Odstranite višak ulja iz tunjevine, dodajte i promešajte. Zatim ubacite i kukuruz šećerac.

Skuvajte testeninu prema uobičajenom postupku i dodajte je pripremljenom sosu.

Po želji, pospite svježe narendanim parmezanom.